Khamis, 22 April 2010

Mari Kita Mulakan Balik

Hampir setengah tahun saya tidak menulis. Walaupun sebenarnya kerja saya sememangnya menulis. Menulis laporan. Lama saya tidak menulis dalam blog ini. Memulakan semula adalah perkara yang amat berat hendak dilakukan. Untuk mendapat balik momentum adalah amat sukar sekali. Kata orang menulis tidak perlu tunggu "mood". Menulis tidak perlu tunggu momentum. Disiplin amatlah penting. Ada idea tetapi tidak ada disiplin tidak juga kemana. Azam saya hendak duduk menulis setiap malam sama ada saya ada idea atau tidak. Sebenarnya kalau saya membuka balik catatan lama, banyak idea yang telah saya catatkan. Saya hanya perlu membaca dan mengingatnya semula.

Sejak akhir-akhir ini saya banyak peluang untuk menghubungi rakan-rakan sekolah. Ada yang saya berpeluang berjumpa setelah 27 tahun berpisah. Rasa macam baru sahaja meninggalkan alam persekolahan. Bau sekolah masih lagi terasa.

Itu sebab blog ini baru-baru ini dipenuhi dengan gambar semasa sekolah. Mudah-mudahan kalau ada yang rasa mukanya dalam gambar bolehlah hubungi semula. Semuga tali silaturrahim dapat diperkukuhkan.

Tiada ulasan: